10.3.17

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος Ε. Γεωργούσης


«κάθε νεκρός κι η νύχτα του κι ο ήλιος τη δική του
να δείς και πώς φωτίζεται τ΄ άλλο μισό του κόσμου»


Γ. Γεωργούσης, «Ο μαύρος ήλιος»


Ο ποιητής  Γιώργος  Γεωργούσης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων, της οποίας υπήρξε μέλος.

«Η καλλιέργεια, η ευγένεια και το ανάστημά του τον έκαναν να ξεχωρίζει· η απουσία του θα είναι αισθητή από τις ποιητικές εκδηλώσεις, στις οποίες πάντα έδινε το ''παρών'', και από τον κόσμο των Γραμμάτων γενικότερα. Στους οικείους του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.



O Γιώργος Ε. Γεωργούσης γεννήθηκε το 1940 στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Ιατρική, με ειδίκευση στην Καρδιολογία. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (1966 - 1969) και στο Λονδίνο (1970-1973). Ήταν Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως γιατρός καρδιολόγος στην Καρδιολογική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. Στη λογοτεχνία ασχολήθηκε κυρίως με την ποίηση και δευτερευόντως, με το δοκίμιο και τη μετάφραση. Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1966, με το πρώτο του ποιητικό βιβλίο «Nυκτιλύκη». Διετέλεσε ταμίας στο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Συγγραφέων. 


Η κηδεία του θα τελεστεί στη 1 μ.μ. το Σάββατο 11 Μαρτίου, στην εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην κεντρική πλατεία του Πολύδροσου Παρνασσίδος.

Ο Γεωργούσης δημοσίευσε ποιήματά του στο Εντευκτήριο δύο φορές: την πρώτη στο δεύτερο κιόλας τεύχος του περιοδικού, το 1988 (συστημένος από τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο), και τη δεύτερη στο τεύχος 8, 1989.







Δεν υπάρχουν σχόλια: