19.8.11

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο 9,58FM της ΕΡΤ3

Πριν από λίγο έστειλα, μέσω Facebook, στον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο (με κοινοποίηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γ. Α. Παπανδρέου) το ακόλουθο μήνυμα

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

πριν από λίγη ώρα πληροφορήθηκα την απόφασή σας να συγχωνευτεί ο 9,58 με τα άλλα δύο ραδιόφωνα της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι προφανές ―και συγχωρήστε με αν σας αδικώ― ότι αγνοείτε πως ο 9,58 εδώ και 18 χρόνια είναι κάτι περισσότερο από μια απλή συχνότητα που ανήκει στην ΕΡΤ: είναι η μοναδική φωνή για τον πολιτισμό στη Θεσσαλονίκη, που δεν μεταδίδει (απλώς) ειδήσεις αλλά (και) τις δημιουργεί μέσα από τις εκπομπές του (και παλαιότερα μέσω ποικίλων εξω-ραδιοφωνικών δραστηριοτήτων ―έκδοση βιβλίων και cd, ημερίδες, εκδηλώσεις στην πόλη κ.ά.―, μερικές από τις οποίες μάλιστα υποστηρίξατε ουσιαστικά και αποτελεσματικά ως υπουργός Πολιτισμού.

Στη Θεσσαλονίκη ήδη η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και (δικαιολογημένη) οργή. Το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ στην Αθήνα θα αναβαθμιστεί, αλλά το «Τρίτο Πρόγραμμα» της Θεσσαλονίκης, ο 9,58 δηλαδή, στην πραγματικότητα καταργείται.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για οικονομία, περικοπές δαπανών κτλ. Κανείς, φαντάζομαι, δεν θα ενοχλούνταν αν οι ξεχωριστές εγκαταστάσεις του 9,58 μεταφέρονταν στις εγκαταστάσεις της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 ή αν κόβονταν, για λόγους οικονομίας, ορισμένες εκπομπές ή δεν ανανεώνονταν μερικές συμβάσεις εξωτερικών συνεργατών. Η κατάργηση όμως ενός ιστορικού ―λόγω του υψηλού επιπέδου των εκπομπών του και των λαμπρών συνεργατών του― ραδιοφώνου στερείται κάθε λογικής.

Σας καλώ και σας παρακαλώ να αναθεωρήσετε την απόφαση για κατάργηση του 9,58, που δείχνει πως αυτοί που σας την εισηγήθηκαν αγνοούν την ταυτότητα του προγράμματος αυτού και την τεράστια συμβολή του στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Με τιμή, Γιώργος Κορδομενίδης
Εκδότης/διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού «Εντευκτήριο»
επί 15ετία συνεργάτης του 9,58fm (απομακρυνθείς επί ΝΔ)

Διαμαρτυρηθείτε στον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο (http://www.facebook.com/e.a.mossialos), τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και βουλευτή Θεσσαλονίκης Ευάγγελο Βενιζέλο (http://www.facebook.com/evenizelos), καθώς και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (http://www.facebook.com/george.a.papandreou) για την παράλογη απόφαση να κλείσει ο 9,58.

Δεν υπάρχουν σχόλια: